menu Meny

Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger på Supersport.no

Supersport.no tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter.

Nedenfor forteller vi hvordan personopplysninger samles inn og behandles på Supersport.no.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Supersport AS
PB 253
3201 Sandefjord
Orgnr.: 994516094
Telefon: 3346 5000
personvern@supersport.no
https://www.supersport.no

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på Supersport.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på Supersport.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte

Når du foretar en bestilling, kan du etablere en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger, samt kjøpshistorikk og tilgjengelige opplysninger som grunnlag for nyhetsbrev, produktinformasjon, tilpasset markedsføring og kjøpsanalyser.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For å kunne videreutvikle Supersport.no og gi bedre løsninger og tjenester for kundene, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen og av sikkerhetshensyn. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke av Supersport.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Hvis du ønsker å inngå avtale om forbrukerfinansiering, må du samtykke til at kredittinstitusjon utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Når du inngår en finansieringsavtale, vil denne informasjonen kun lagres hos kredittinstitusjon frem til lånet er avsluttet. Fødselsnummeret er påkrevet for rapportering til ligningsmyndighetene. Etter at lånet er avsluttet blir kredittopplysningene anonymisert og kun brukt for statistikk.

Utlevering av personopplysninger

Supersport.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten at dette er akseptert av deg eller er nødvendig for å betjene deg på Supersport.no, som å sende deg bestilte produkter.

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten og PostNord. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen) og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

I tillegg til nevnte transportører, har vi også følgende servicepartnere:


Vi deler ikke dine personopplysninger med disse servicepartnerene.

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger vil måtte oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon, normalt 5 år, og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger. Har du ikke handles hos oss over en periode på 1 år og vi ikke må oppbevare opplysninger om dine tidligere kjøp etter ovennevnte, vil din konto og dine kontoopplysninger bli slettet, og du må opprette ny konto.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På Supersport.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på Supersport.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Har du gitt ditt samtykke til oss, så kan du til enhver tid kreve å trekke samtykket enten ved å gjøre dette på din side eller ved å kontakte oss.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Supersport.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Supersport.no bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

Supersport.no er sertifisert under Trygg E-handel- se mer på www.tryggehandel.no

Kontakt på e-post / nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg ut av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller å klikke på link for avmelding i nyhetsbrevet.

Vi vil også kun kontakte deg med markedsføringshenvendelser på SMS dersom du har samtykket til dette.

Avbryter du kjøpsprosessen på en enhet, sender vi etter en tid en e-post med kopi av din uavsluttede handlekurv. Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Supersport.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på Supersport.no

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsider basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Supersport.no vist på andre websider.

Supersport.no benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å bruke bloggen vår samt se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Supersport.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker også å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til Supersport.no.

Supersport.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Cookies som benyttes på Supersport.no

Påkrevde cookies

  • Magento-cookies for å kunne lagre innholdet i handlevognen gjennom sesjonen
  • Magento-cookies for innlogging

Funksjonelle cookies

  • Livechat: Vi benytter Livechat til å kommunisere med deg på våre nettsider dersom du har behov for hjelp eller råd i forbindelse med din handel. Du vil bli bedt om å oppgi ditt navn og din e-post adresse når du kontakter oss
  • Nosto: Vi benytter Nosto til å personalisere innhold i butikken og gi deg anbefalninger om hvilke produkter du kan være interessert i basert på tidligere kjøp og produktvisninger. Nosto sender deg også en e-post dersom du forlater en handlekurv som inneholder varer og minner deg på dette. Les Nosto sin personvernerklæring her
  • Google Analytics: Vi bruker Google Analytics til å analysere webtrafikk, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data. Les Google sin personvernerklæring her.
  • Hotjar: Vi benytter Hotjar til å forbedre brukeropplevelsen i butikken. Hotjar samler inn anonymiserte brukerdata og brukermønster, ved hjelp av informasjon fra hvordan du navigerer i butikken og sider du besøker. Les Hotjar sin personvernerklæring her.
  • Google Optimize: Vi benytter Google Optimize til A/B-testing på Supersport.no. Dette hjelper oss til å avgjøre hvilke varianter av ulike løsninger som fungerer best. Les Google sin personvernerklæring her.

Markedsføring cookies

  • Mailchimp: Vi bruker Mailchimp til e-post markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev til kunder som har samtykket til dette. Mailchimp er en samtykkebasert tjeneste som kun brukes til å sende e-post til de som har samtykket til å motta disse. Les Mailchimp sin personvernerklæring her.
  • Criteo: Vi benytter Criteo til å plassere målrettede og relevante annonser til deg. Criteo er et dynamisk retargeting verktøy som gir deg relevante annonser basert på ditt brukermønster. Les Criteo sin personvernerklæring her.
  • Clerk: Vi benytter Clerk til å segmentere våre brukere og gi deg de mest relevante tilbudende. Clerk benyttes som et segmenteringsverktøy basert på kjøpshistorikk. Les Clerk sin personvernerklæring her.

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Du kan reservere deg mot sporing fra våre cookies ved hjelp av flere metoder:

  • De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.
  • Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne anonnser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Supersport.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

  • Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis:

  • Nosto: Cookies fra Nosto må slettes manuelt i nettleseren.
  • Google Analytics: Se Google Analytics Opt-out.
  • Hotjar: Følg stegene på Hotjar Opt-out
  • Criteo: Se Opt-out of Criteo under "2/ Criteo Sponsored Products"

Ønsker du å vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies – les mer på Minecookies.org.

Endringer

Hvis vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger, vil endringene legges inn på denne siden, og vi vil også varsle deg på epost, SMS, på våre nettsider eller i sosiale medier ved vesentlige endringer.

Versjon

Dato

Oppsumering av endringrer

1.0

22 mai, 2018

Publisering av ny personvernerklæring i tråd med GDPR

Lukk
1000,- igjen til fri frakt!
0 av 1000