menu Meny

Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger på Supersport.no

Supersport.no tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter.

I denne personvernerklæringen gjør vi rede for hvordan personopplysninger samles inn og behandles på når du som bruker og kunde handler i butikken vår.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Supersport AS
PB 253
3201 Sandefjord
Orgnr.: 994516094
Telefon: 3346 5000
personvern@supersport.no
https://www.supersport.no

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på Supersport.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på Supersport.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte

Når du foretar en bestilling, etablerer du en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendige for å kunne behandle din ordre og levere varene til deg.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For at vi skal kunne videreutvikle Supersport.no og tilby bedre løsninger og tjenester for deg som kundene, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen og av sikkerhetshensyn. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke av Supersport.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Hvis du ønsker å inngå avtale om forbrukerfinansiering, må du samtykke til at kredittinstitusjon utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Når du inngår en finansieringsavtale, vil denne informasjonen kun lagres hos kredittinstitusjon frem til lånet er avsluttet. Fødselsnummeret er påkrevet for rapportering til ligningsmyndighetene. Etter at lånet er avsluttet blir kredittopplysningene anonymisert og kun brukt for statistikk.

Utlevering av personopplysninger

Supersport.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten ditt samtykke eller er nødvendig for at vi skal behandle din ordre og sende varene til deg (berettiget interesse).

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten, PostNord og Klarna. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen), e-post adresse og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. PostNord og Bring opptrer selvstendig som behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger på en riktig måte i forhold til personvernregelverket. Som nevnt over, er Klarna som kredittinstitusjon pålagt å be om ditt personnummer for å tilby deg forbrukerfinansiering. Det er fullt mulig å handle på Supersport.no uten å oppgi personnummer. Du må da betale med bank- eller kredittkort. Du kan også betale med kort hos oss hvis du ønsker å hente varene på vårt lager i Sandefjord. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

Oversikt over servicepartnere som behandler personopplysninger for å behandle ordre fra deg som kunde


Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år) og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger. Har du ikke handles hos oss over en periode på 1 år og vi ikke må oppbevare opplysninger om dine tidligere kjøp etter ovennevnte, vil din konto og dine kontoopplysninger bli slettet, og du må opprette ny konto.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På Supersport.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på Supersport.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Supersport.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Supersport.no bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

Supersport.no er sertifisert under Trygg E-handel- se mer på www.tryggehandel.no

E-post markedsføring

Nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller ved å klikke på link for avmelding nederst i alle nyhetsbrevet.

Vi ønsker at våre nyhetsbrev skal oppleves som relevante og verdifulle for deg. Vi bruker den informasjonen vi til enhver tid har om deg til å tilpasse nyhetsbrevene slik at tilbudene og innholdet blir mest mulig interessant og relevant. Dette kan for eksempel være navn og interesseområder, dersom du har oppgitt dette, ordredata eller webhistorikk.

Vi tror at nyhetsbrev med tilpasset innhold er vinn-vinn, fordi vi f.eks. kan belønne engasjerte følgere med eksklusive tilbud. Vi sporer annonser og innhold slik at vi kan se hva som har engasjert deg, og tilpasser videre nyhetsbrevene og tilbudene etter dine interesser.

Øvrig kontakt på e-post

Vi kan sende en såkalt "glemt-handlekurv"-epost til deg dersom du har gitt oss din epostadresse da vi tolker deg som forbruker dit hen at du har legitim interesse av å bli påminnet dette ettersom du allerede har gjort en aktiv handling i forhold til å begynne på et kjøp hos oss. Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Vi vil også kun kontakte deg med markedsføringshenvendelser på SMS dersom du har samtykket til dette.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Supersport.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på Supersport.no

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsiden basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Supersport.no vist på andre websider.

Supersport.no benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å bruke bloggen vår samt se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Supersport.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker også å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til Supersport.no.

Supersport.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk- og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Cookies som benyttes på Supersport.no

Her finner du en komplett oversikt over alle cookies som benyttes på Supersport.no og hvilken funksjon de har

Påkrevde tjenester og deres cookies

  • Cookies som nettbutikken (Magento) oppretter for å lagre innholdet i handlevognen gjennom besøket
  • Cookies som nettbutikken oppretter for å holde deg innlogget (om du logger inn med din bruker)

Funksjonelle tjenester og deres eventuelle cookies

  • Livechat — Vi benytter Livechat til å kommunisere med deg på våre nettsider dersom du har behov for hjelp eller råd i forbindelse med din handel. Du vil bli bedt om å oppgi ditt navn og din e-post adresse når du kontakter oss. Les Live Chat sin personvernerklæring her
  • Nosto — Vi benytter Nosto til å personalisere innhold i butikken og gi deg anbefalninger om hvilke produkter du kan være interessert i basert på tidligere kjøp og produktvisninger. Nosto sender deg også en e-post dersom du forlater en handlekurv som inneholder varer og minner deg på dette. Les Nosto sin personvernerklæring her
  • Google Analytics — Vi bruker Google Analytics til å analysere webtrafikk, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data. Les Google sin personvernerklæring her.
  • Hotjar — Vi benytter Hotjar til å forbedre brukeropplevelsen i butikken. Hotjar samler inn anonymiserte brukerdata og brukermønster, ved hjelp av informasjon fra hvordan du navigerer i butikken og sider du besøker. Les Hotjar sin personvernerklæring her.
  • Google Optimize — Vi benytter Google Optimize til A/B-testing på Supersport.no. Dette hjelper oss til å avgjøre hvilke varianter av ulike løsninger som fungerer best. Les Google sin personvernerklæring her.

Markedsføringstjenester og deres eventuelle cookies

  • Mailchimp — Vi bruker Mailchimp til e-post markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev til kunder som har samtykket til dette. Mailchimp legger ikke igjen cookies i din nettleser.Les Mailchimp sin personvernerklæring her.
  • Criteo — Vi benytter Criteo til å plassere målrettede og relevante annonser til deg. Criteo er et dynamisk retargeting verktøy som gir deg relevante annonser basert på ditt brukermønster. Les Criteo sin personvernerklæring her.
  • Clerk — Vi benytter Clerk til å segmentere våre brukere og gi deg de mest relevante tilbudende. Clerk benyttes som et segmenteringsverktøy basert på kjøpshistorikk og disse dataene kan brukes som grunnlag for segmenterte nyhetsbrev om du har gitt samtykke til dette. Les Clerk sin personvernerklæring her.
  • Google Adwords, Google Display Network og Doubleclick — Vi bruker annonseringsprodukter fra Google som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Google sin personvernerklæring her
  • Bing Ads — Vi bruker annonseringsprodukter fra Bing som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Microsoft sin personvernerklæring her
  • Facebook Ads - Vi bruker annonseringsprodukter fra Facebook som betyr at vi kan målrette budskap basert på ditt tidligere adferdsmønster i butikken samt demografiske data som kjønn, alder og interesser. Dette er data som ikke kan spore tilbake til deg. Les Facebook sin personvernerklæring her

Webanalyse

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Hvordan reserve seg mot og deaktivere cookies

De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.

Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne anonnser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Supersport.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis

Ønsker du å vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies – les mer på Minecookies.org.

Endringer

Hvis vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger, vil endringene legges inn på denne siden, og vi vil også varsle deg på epost, SMS, på våre nettsider eller i sosiale medier ved vesentlige endringer.

Versjon

Dato

Oppsumering av endringrer

1.0

16 mai, 2018

Publisering av ny personvernerklæring i tråd med GDPR

1.1

30 mai, 2018

Oppdatering servicepartnere og konkretisering av behandlingen

1.2

31 mai, 2018

Endring av retningslinjer under "Kontakt på e-post / nyhetsbrev"

1.3

27 juni, 2018

Lagt til link for cookies under "Cookies som benyttes på Supersport.no

Lukk
1000,- igjen til fri frakt!
0 av 1000